پزشکی

ساخت وبلاگ

شناختن کودک در حین رشد می تواند یکی از بهترین کارهای والدین باشد.

به گزارش ایسنا بنابر اعلام موسسه روانشناسی خانه شیرین، یادگیری چگونگی نگاه فرزندتان به دنیا، آموزش مهارت های جدید به کودک و راهنمایی آنها هنگام پردازش احساسات و تغییرات جدید و بزرگ، همه بخشی از وظایف والدین می باشد، اما این کار آسان نیست.

روانشناسی کودک چیست؟

همانطور که کودک شما رشد می کند، و مراحل رشد تدریجی، از بدو تولد تا بزرگسالی را طی می کند. عوامل محیطی، ژنتیکی و فرهنگی می توانند روی رشد کودک و سرعت پیشرفت آنها از یک مرحله به مرحله دیگر تأثیر بگذارند. برای کودکان دشوار است که بتوانند آنچه را که طی می کنند توضیح دهند، چه برسد به تجزیه و تحلیل احساسات. آنجاست که روانشناسی کودک می تواند به شما اطلاعات بسیار مهم و ارزشمندی بدهد.

روانشناسی کودک مطالعه رشد ناخودآگاه و آگاهانه دوران کودکی است. روانشناسان کودک نحوه تعامل کودک با والدین، ​​خود و جهان را درک می کنند تا رشد ذهنی او را درک کنند.

چرا روانشناسی کودک مهم است؟

همه می خواهند فرزندشان رشد سالم داشته باشد، اما همیشه مشخص نیست که رفتار کودک از علائم یک مرحله طبیعی رشد است یا نشانه ای از یک ناهنجاری است. روانشناسان کودک می توانند به شما کمک کنند تفاوت را درک کنید.

درک الگوهای روانشناختی طبیعی و غیرطبیعی کودک می تواند به والدین کمک کند تا درک کنند چگونه می توانند به بهترین شکل با کودک ارتباط برقرار کرده، به او مکانیسم های مقابله ای برای مدیریت احساسات را بیاموزند و به کودک در پیشرفت و رشد در هر مرحله رشد جدید کمک کنند. 

روانشناسان کودک همچنین می توانند رفتارهای غیرعادی را زود تشخیص دهند ، به تشخیص ریشه مسائل معمول رفتاری مانند مسائل یادگیری ، بیش فعالی یا اضطراب کمک کنند. آنها همچنین می توانند به پیشگیری ، ارزیابی و تشخیص تاخیر در رشد یا ناهنجاری هایی مانند اوتیسم کمک کنند.

روانشناسی کودک تعامل چند حوزه اصلی رشد را مطالعه می کند:

رشد جسمی

 رشد جسمی در کودکان به طور معمول یک توالی قابل پیش بینی از وقایع است. کودک شما به همان ترتیب سر خود را بالا می گیرد ، می غلتد ، راه می رود و می دود. روانشناس کودک می تواند به پزشک متخصص اطفال شما در مشاهده رشد جسمی کودک کمک کند و در صورت وجود هرگونه ناهنجاری که می تواند بیانگر بی نظمی در رشد باشد.

روانشناسان کودک پیشرفت کودک شما را به سمت نقاط عطف رشد مشاهده می کنند تا اطمینان حاصل کنند که کودک شما از نظر جسمی در حال رشد طبیعی است. تاخیرهای عمده در رشد جسمی ممکن است سایر موارد اساسی مربوط به رشد را نشان دهد که می تواند در اوایل حل شود.

توسعه شناختی

درک پزشکی از رشد شناختی دوران کودکی طی سالهای اخیر بسیار تغییر کرده است. اکنون می دانیم که حتی نوزادان تازه متولد شده حتی قبل از اینکه زبان برای بیان آن داشته باشند از محیط خود آگاه هستند و به آن علاقه مند هستند.

رشد شناختی به یادگیری فکری و فرآیندهای فکری کودک اشاره دارد. شامل مشاهده و درک جهان پیرامون، یادگیری زبان، حافظه، تصمیم گیری، حل مسئله، نحوه استفاده کودک از تخیل خود و نحوه استفاده کودک از استدلال اساسی است. همه این عوامل تحت تأثیر ژنتیک و محیط کودک قرار دارند.

رشد عاطفی (اجتماعی)

رشد عاطفی و اجتماعی به شدت در هم آمیخته شده اند. رشد عاطفی به احساس کودک، درک و بیان احساسات خود اشاره دارد. رشد عاطفی در کودکان بسیار جوان از طریق ابراز احساسات اساسی مانند ترس، شادی، عصبانیت و غم بیان می شود.

با رشد کودک، احساسات پیچیده تری مانند اعتماد به نفس، امید، احساس گناه و غرور بروز می کند. رشد عاطفی همچنین شامل توانایی کودک در احساس و درک احساسات دیگران از طریق همدلی است.

یادگیری تنظیم و بیان مناسب احساسات برای بسیاری از کودکان دشوار است. کمک به کودکان در درک زود هنگام احساسات خود می تواند تأثیر مهمی در رشد عاطفی فعلی و آینده داشته باشد.

یک روانشناس کودک می تواند به کودک شما کمک کند تا احساسات خود را به روشی سالم و مثبت درک و بیان کند. توسعه عاطفی، توسعه اجتماعی را بسیار آگاه می کند.

رشد اجتماعی در مورد چگونگی رشد ارزشها، آگاهی و مهارتهای اجتماعی کودک برای ارتباط با افراد اطرافش است. روابط اولیه کودک می تواند تأثیر بسزایی در رشد مهارت های اجتماعی متناسب با سن او داشته باشد. اعتماد، دوستی، مدیریت تعارض و احترام به اقتدار نمونه هایی از توسعه اجتماعی هستند.

روانشناسی کودک در خانه شیرین

روانشناسی کودک شاخه مهمی از سلامت خانواده است. این منابع به والدین کمک می کند تا به فرزندان خود در مراحل رشد کمک کنند و به پزشکان نگاه عمیق تری به سلامت روان و چالش های احتمالی کودک در رابطه با یادگیری یا اختلافات اجتماعی یا تأخیر در رشد می دهد. روانشناسی کودک نباید اقدامی واکنشی باشد.  با مشاوران ما در موسسه روانشناسی خانه شیرین در تماس باشید و با مراجعه به یک روانشناس کودک در خانه شیرین به مراحل رشد کودک خود کمک کنید.

پزشکی...
ما را در سایت پزشکی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : شیدا peezeshkii بازدید : 144 تاريخ : سه شنبه 25 خرداد 1400 ساعت: 19:21

بسیاری از زوج‌ها به‌اشتباه تصور می‌کنند همین که قادر به تحمل یکدیگر نباشند و احساسات‌شان نسبت به هم سرد شود، یعنی موعد زندگی مشترک‌شان به سر رسیده و دیگر وقت جدایی است. اما نه! همان‌طور که برای آغاز زندگی مشترک باید به بلوغ فکری و پختگی برسید، برای طلاق نیز باید از لحاظ روحی و روانی آمادگی پیدا کنید. اقدام به مشاوره طلاق  صلح درون بدون آمادگیِ مواجهه با پیامدهای آن، موجب بروز جدایی‌های زودهنگام و نسنجیده‌ای می‌شود که زندگی طرفین را تا سالیان سال تحت‌الشعاع قرار خواهد داد. در این مطلب قصد داریم به مرورِ آمادگی‌های لازم جهت تصمیم گیری برای طلاق بپردازیم. آنچه در ادامه می‌خوانید، گزیده‌ای از توصیه‌های دکتر بروس دِرمَن (Bruce Derman)، روان‌شناس بالینی، و وِندی گرِگسون (Wendy Gregson)، مشاور ازدواج و خانواده است که به زوج‌های متقاضی طلاق کمک می‌کنند تا جدایی کم‌آسیب‌تری داشته باشند.(توجه داشته باشید نمونه‌هایی که در خلال متن می‌خوانید، برگرفته از تجربیاتی هستند که دِرمَن و و گرِگسون با مراجعان‌شان داشته‌اند.)

گاهی در یک رابطه، این خودِ شما هستید که در پی مواجهه با مشکلات زناشویی تصمیم به طلاق می‌گیرید:

«احساس می‌کنم که دیگه باید طلاق بگیرم و بالاخره، این ازدواجِ شکست‌خورده رو تمومش کنم. اما هنوز ته دلم مطمئن نیستم. آخه از کجا بفهمم که دارم کار درستی می‌کنم یا نه؟! بعضی وقتا خیلی از این تصمیمم مطمئنم. ولی هنوز یه بخشی از وجودم عاشقشه یا بهتر بگم، این آدم هنوز یه جورایی برام مهمه. فکر نمی‌کنم که دیگه واقعا عاشقش باشم. اما نکنه دارم کار اشتباهی می‌کنم! این تصمیم می‌تونه روی زندگی بچه‌هام تأثیر بذاره. شاید بهتر باشه برای طلاق عجله نکنم. درسته که سه ساله دارم به این موضوع فکر می‌کنم، ولی اگه همسرم سعی کنه رفتارش رو تغییر بده، اون‌وقت همه‌چی حل می‌شه و دیگه می‌تونم از فکر طلاق بیرون بیام.»

البته، همیشه هم خودتان تصمیم‌گیرنده نیستید و گاهی این همسرتان است که تصمیم به طلاق می‌گیرد. اما به نظرتان فکر طلاق از کجا به سرش زده است؟

«این فکر، دو هفته‌ی پیش که سر تعطیلات رفتن‌مون حسابی جروبحث کردیم، به سرم زد. تا اون موقع، هیچ‌وقت فکرش رو هم نکرده بودم که زندگی‌مون این‌قدر تأسف‌بار شده باشه. شوکه شدم و حالم خیلی خرابه. باید یه راهی پیدا کنم تا این قضیه بالاخره یه جایی تموم شه. شاید اصلا همه‌ی اینا یه خوابه و وقتی از خواب پاشم، ببینم همه‌چی روبه‌راهه.»

تصمیم گیری برای طلاق از جمله مهم‌ترین تصمیمات زندگی است که می‌تواند پیامدهای چندساله یا مادام‌العمر به همراه داشته باشد. متأسفانه در بسیاری موارد، این تصمیم سرنوشت‌ساز با سهل‌انگاری و بدون ارزیابی موقعیت گرفته می‌شود، درحالی که خودِ امر طلاق فی‌نفسه یک فرایند است. چنانچه زن و شوهر هردو بر سر این موضوع به توافق برسند و نیز برای طلاق آمادگی داشته باشند، این فرایند سریع‌تر و راحت‌تر طی خواهد شد و همچنین از خسارات روحی و حتی مالی که معمولا درنتیجه‌ی طلاق‌های پرکشمکش و نامحترمانه بروز می‌کنند، جلوگیری می‌شود

اکثر زوج‌ها وقتی تصمیم به طلاق می‌گیرند، حتی به ذهن‌شان هم خطور نمی‌کند که این اقدام خطیر مستلزم کسب آمادگی است، زیرا به خیال خودشان هرچه زودتر از این منجلاب پراسترس خلاص شوند، به نفع‌شان است. از این رو، افرادی که زندگی مشترک ناآرامی را تجربه می‌کنند، معمولا تمایل دارند که در سریع‌ترین زمان ممکن طلاق بگیرند تا بتوانند زندگی جدیدی را شروع کنند. جالب‌تر اینکه حتی اطرافیان‌شان نیز از این تصمیم استقبال می‌کنند. اغلبِ افراد بر این باورند که هرچه قائله‌ی یک زندگی زخم‌خورده زودتر ختم شود، آسیبی که به زندگی طرفین وارد شده است، سریع‌تر التیام خواهد یافت و همه‌ چیز خیلی زود به حالت عادی بازخواهد گشت. اما آگاه باشید که این کار در بسیاری موارد به نتیجه‌ی معکوس می‌انجامد.

زوج‌هایی که با شتاب اقدام به طلاق می‌کنند، فرصت کافی برای ارزیابی احساسات، افکار و گزینه‌های پیش‌ِرو را ندارند. به همین دلیل در مواجهه با هجوم احساساتِ ناشی از جدایی، پیچیدگی‌های قانونی امر طلاق و تصمیمات سرنوشت‌سازی که باید در این مسیر بگیرند، احساس ناتوانی می‌کنند. خیلی اوقات، زوج‌هایی که عجولانه تصمیم به طلاق می‌گیرند، حتی نمی‌توانند بر سر موضوعاتی که با یکدیگر توافق می‌کنند، پابرجا بمانند و به‌دنبال هر توافق موقتی و ناپایدار، فقط مشکلات‌شان عوض می‌شود، اما هیچ مشکلی به راه‌حل قطعی و پایدار نمی‌رسد. دقیقا به همین دلیل است که بسیاری از پرونده‌های طلاق، با اینکه در ابتدا تصور می‌شد خیلی زود به نتیجه می‌رسند، سال‌ها در پیچ‌وخم‌های قانونی به طول می‌انجامند.

 

پزشکی...
ما را در سایت پزشکی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : شیدا peezeshkii بازدید : 154 تاريخ : سه شنبه 25 خرداد 1400 ساعت: 0:50

ازدواج یکی از مهم‌ترین رخدادهای زندگی هر انسانی است. در گذشته مشاوره ازدواج وجود نداشت و خانواده‌ها برای شناخت بهتر، از دوست و آشنایان مشترکی که داشتند کمک می‌گرفتند. انتخاب همسر همانند انتخاب یک هندوانه در بسته است. هر اندازه که از فرد شناخت داشته باشیم باز هم مسائل گوناگونی وجود دارد که از آن آگاهی نداریم. این شناخت می‌تواند در انتخاب همسر موثر باشد. در این نوشته شما را با مشاورهٔ ازدواج و اهمیت انجام مشاوره پیش از ازدواج آشنا خواهم کرد.مشاوره پیش از ازدواج چیست؟ چرا مشاوره ازدواج لازم است؟

مشاورهٔ پیش از ازدواج یا مشاوره ازدواج، بخشی از زوج‌درمانی به شمار می‌آید. هدف اصلی مشاوره قبل از ازدواج گرفتن پاسخ مثبت یا منفی از روان‌شناس برای ازدواج نیست. هدف اصلی مشاوره پیش از ازدواج ، راهنمایی و کمک به مراجعان برای انتخاب همسر مناسب است. روان‌شناس در مشاوره ازدواج تلاش می‌کند تا بینش افراد نسبت به خودشان، طرف مقابل، وظایف و مسئولیت‌های زندگی مشترک عمیق‌تر و آگاهانه‌تر شود. جلسه مشاوره پیش از ازدواج معمولاً به صورت زوج برگزار می‌شود. پس در این جلسه حضور مرد و زن در کنار هم یک نیاز است. اما اگر یکی از طرفین برای حضور مشکل داشته باشد می‌توانیم این جلسات را به صورت فردی برگزار کنیم.مشاورهٔ ازدواج چگونه انجام می‌شود؟

در جلسهٔ مشاورهٔ پیش از ازدواج روان‌شناس با انجام مصاحبهٔ بالینی به شناختی کلی از شرایط طرفین دست می‌یابد. سپس با بهره‌گیری از آزمون‌های معتبر علمی به سنجش و ارزیابی زوجین می‌پردازد. این آزمون‌ها با هدف ارزیابی سلامت روانی، شناخت تفاوت‌ها و ویژگی‌های مشترک زوجین و احتمال موفقیت‌آمیز بودن ازدواج را ارزیابی می‌کند. با این حال آزمون‌ها قطعیت ندارند و روان‌شناس با تمرکز روی گفته‌های زوجین به شناخت دقیق و جامعی از آن‌ها می‌رسد.

روان‌شناس در مشاورهٔ ازدواج، به سنجش و ارزیابی تفاوت‌های زیر‌بنایی شخصیت زوجین می‌پردازد. در این جلسه زوجین دربارهٔ خودشان، سبک زندگی، خانواده، ویژگی‌های شخصی، معیارهای انتخاب همسر، انتظارات، خطوط قرمز و احساساتشان با روان‌شناس سخن می‌گویند. این گفته‌ها و ارزیابی‌های روان‌شناختی انجام شده به روان‌شناس کمک می‌کند تا چشم‌اندازی را از آیندهٔ زوجین در صورت ازدواج، برایشان ترسیم کند. در این مرحله، روان‌شناس می‌تواند میزان موفقیت ازدواج را ارزیابی کند. روان‌شناس زوجین را در خصوص موانع و چالش‌های ازدواج آگاه می‌کند اما به آن‌ها نمی‌گوید که باید ازدواج کنند یا نکنند. وظیفهٔ روان‌شناس در مشاورهٔ پیش از ازدواج آگاه‌سازی زوجین است. این زوجین هستند که تصمیم نهایی را برای زندگی مشترک یا پایان دادن به رابطه می‌گیرند.

آیا انجام مشاوره قبل از ازدواج ضروری است؟

با وجود این‌که برخی از زوجین مشاورهٔ پیش از ازدواج را جدی نمی‌گیرند، انجام مشاوره قبل از ازدواج یک نیاز اساسی است. هنگامی که طرفین هدفی به نام ازدواج را به عنوان هدف مشترک در نظر می‌گیرند باید به شناخت بیش‌تری از هم برسند. در این شرایط نیاز است صبور باشند و منطق را در کنار عشق در نظر بگیرند. در این شرایط می‌توانند پیش یک روان‌شناس بروند و مشاورهٔ ازدواج بگیرند. تا با شناخت از باورها، سلیقه‌ها، خواسته‌ها، تفاوت‌ها و … بتوانند فردی را که برای ازدواج انتخاب کرده‌اند بهتر بشناسند. زوجین با آرزوی خوشبختی با هم ازدواج می‌کنند. پس کمک گرفتن از یک متخصص می‌تواند راهکار خوبی برای شناخت همسر و ارزیابی میزان موفقیت ازدواج باشد.

مشاورهٔ ازدواج به دامنهٔ گسترده‌ای از افراد با ویژگی‌ها و مشکلات گوناگون کمک می‌کند. زوجین می‌توانند با هدف بهبود رابطه و رسیدن به درک متقابل پیش روان‌شناس بروند. از سوی دیگر برخی افراد با هم دچار کشمکش هستند و دربارهٔ آیندهٔ زندگی مشترکشان دچار شک و تردید می‌شوند. در این شرایط مشاورهٔ پیش از ازدواج بسیار مهم و سازنده است.تمرین و راهکارهای روان‌شناس برای مشاوره قبل از ازدواج چیست؟

روان‌شناس در جلسهٔ مشاورهٔ ازدواج به زوجین پیشنهاد تمرین‌های ارتباطی به منظور کاربردی کردن گفته‌های مطرح شده در طول جلسات را می‌دهد. برای نمونه مهارت‌های زندگی و راهکارهای بهبود روابط میان‌فردی به افراد آموزش داده می‌شود. روان‌شناس تلاش می‌کند افراد را به درک متقابل عمیق‌تری از هم‌دیگر برساند. هم‌چنین افراد را با کاستی‌ها و راهکارهای برطرف کردن آن‌ها به منظور پیشرفت فردی آشنا می‌کند. مشاور به زوجین کمک می‌کند تا از ریشهٔ اختلافات آگاه شوند و برای برطرف کردن آن‌ها تلاش کنند.

چند جلسه مشاورهٔ ازدواج نیاز است؟

در مشاورهٔ ازدواج تعداد جلسات دقیق و روشن نیست. به طور معمول جلسات مشاوره قبل از ازدواج بین ۳ تا ۱۰ جلسه متغیر است. تعداد جلسات به ویژگی‌های شخصیتی زوجین، مشکلات آن‌ها و میزان شناختی که از هم دارند بستگی دارد. بر همین اساس تعداد جلسات می‌تواند کم‌تر یا بیش‌تر شود.

پزشکی...
ما را در سایت پزشکی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : شیدا peezeshkii بازدید : 143 تاريخ : يکشنبه 23 خرداد 1400 ساعت: 16:45

اهمیت مشاوره پیش از ازدواج

مشاوره پیش از ازدواج همانطور که گفتیم به زوجین کمک خواهد نمود که بتوانند شناخت بهتری از یکدیگر پیدا کنند .متاسفانه امروزه می توانیم شاهد طلاق های بسیار باشیم که به دلیل عدم تفاهم زوجین با یکدیگر شکل می گیرد. دلیل عمده ازدواج هایی که به طلاق منتهی می شوند، این است که افراد تنها شور و اشتیاق عشق اولیه خود را در نظر می گیرند و مابقی موارد را پشت گوش خواهند انداخت که همین مسئله در آینده گریبانگیر آنها خواهد شد.

اگر می خواهید بدانید که کلاس های مشاوره پیش از ازدواج چگونه است و چگونه برگزار می شود، باید به شما بگویم که به این مسئله زیاد توجه نکنید و توجه خود را بر روی مسائل مهم تری مانند اهمیت کلاس های مشاوره پیش از ازدواج بگذارید. حتی گاها مشاوره قبل از ازدواج رایگان از سوی برخی مشاورین انجام می گیرد که زوجین با شناخت بیشتر و بهتری بتوانند زندگی مشترک خود را آغاز نمایند. پس از اهمیت این کلاس ها غافل نشوید و هر طور که شده قبل از ازدواج به همراه همسر خود در این کلاسها شرکت کنید.

اگر در این کلاس ها شرکت کنید، خواهید فهمید که اگر در آینده بچه دار شوید، آیا بچه ای که حاصل شما و همسرتان است به دلیل عوامل ژنتیکی سالم خواهید بود یا خیر و همچنین در این کلاس ها پرسشنامه مشاوره قبل از ازدواج هم به شما ارائه می گردد که با تکمیل این پرسشنامه ها، به مشاور کمک بیشتری می کنید که شناخت بهتری از شما پیدا کند و در نهایت با توجه به شخصیت شما و همسرتان بگوید که آیا مناسب یکدیگر هستید یا خیر.قطعا اگر در مشاوره پیش از ازدواج شرکت کنید، قبل از اینکه هر منفعتی برای شما به وجود بیاید، حداقل از بروز اتفاقات منفی و ناخواسته در آینده جلوگیری خواهید کرد که همین اتفاقات چه بسیار زندگی هایی را نابود نکرده و چه بسیار افرادی را به مرز خودکشی نرسانده اند!

شرکت در کلاس های مشاوره پیش از ازدواج

با شرکت در کلاس های مشاوره قبل از ازدواج و تشکیل زندگی مشترک، شما و همسرتان می توانید شناخت بهتری از یکدیگر پیدا کنید. حتما برای شما هم پیش آمده که قبل از اینکه بخواهید ازدواج کنید، میبینید که شخصی قصد ازدواج دارد و به هیچ مسئله ای توجه نمی کند و تنها قصدش این است که با شخص مورد نظر زندگی مشترک خود را آغاز نماید. اتفاق جالب اینجاست که بعد از گذشت چند ماه همین افرادی که با علاقه و اشتیاق به سمت محضر ازدواج برای عقد رسمی می رفتند، اکنون به قدری از یکدیگر تنفر دارند که حتی مراحل طلاق را هم بدون یکدیگر طی خواهند کرد.

این مسئله  وقتی نمود پیدا می کند که شما تنها ذوق و اشتیاق خود را مد نظر قرار دهید و از منطق در این راه استفاده نکنید. مشاوره پیش از ازدواج به شما کمک خواهد کرد که علاوه بر عشق و اشتیاقی که برای تشکیل رابطه دارید، از منطق هم استفاده کنید تا مبادا زندگی مشترکتان به سمت نابودی کشیده شود.

اهمیت مشاوره پیش از ازدواج و تاثیر آن بر زندگی

نویسنده : تحریریه افق سلامتتاریخ انتشار:1398-07-11

مشاوره پیش از ازدواج به زوجین کمک می کند که بتوانند با شناخت بهتری از یکدیگر وارد زندگی مشترک شده و بتوانند با تفاهم بیشتری زندگی خود را آغاز نمایند. خیلی از افراد می پرسند که کلاس های مشاوره پیش از ازدواج چگونه است و کلاس های مشاوره قبل از ازدواج دقیقا به چه هدفی برگزار می شوند که در این مقاله در این مورد می خواهیم بیشتر صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

اهمیت مشاوره پیش از ازدواج

مشاوره پیش از ازدواج همانطور که گفتیم به زوجین کمک خواهد نمود که بتوانند شناخت بهتری از یکدیگر پیدا کنند .متاسفانه امروزه می توانیم شاهد طلاق های بسیار باشیم که به دلیل عدم تفاهم زوجین با یکدیگر شکل می گیرد. دلیل عمده ازدواج هایی که به طلاق منتهی می شوند، این است که افراد تنها شور و اشتیاق عشق اولیه خود را در نظر می گیرند و مابقی موارد را پشت گوش خواهند انداخت که همین مسئله در آینده گریبانگیر آنها خواهد شد.

اگر می خواهید بدانید که کلاس های مشاوره پیش از ازدواج چگونه است و چگونه برگزار می شود، باید به شما بگویم که به این مسئله زیاد توجه نکنید و توجه خود را بر روی مسائل مهم تری مانند اهمیت کلاس های مشاوره قبل از ازدواج بگذارید. حتی گاها مشاوره قبل از ازدواج رایگان از سوی برخی مشاورین انجام می گیرد که زوجین با شناخت بیشتر و بهتری بتوانند زندگی مشترک خود را آغاز نمایند. پس از اهمیت این کلاس ها غافل نشوید و هر طور که شده قبل از ازدواج به همراه همسر خود در این کلاسها شرکت کنید.

اگر در این کلاس ها شرکت کنید، خواهید فهمید که اگر در آینده بچه دار شوید، آیا بچه ای که حاصل شما و همسرتان است به دلیل عوامل ژنتیکی سالم خواهید بود یا خیر و همچنین در این کلاس ها پرسشنامه مشاوره قبل از ازدواج هم به شما ارائه می گردد که با تکمیل این پرسشنامه ها، به مشاور کمک بیشتری می کنید که شناخت بهتری از شما پیدا کند و در نهایت با توجه به شخصیت شما و همسرتان بگوید که آیا مناسب یکدیگر هستید یا خیر.

مشاوره پیش از ازدواج از اهمیت زیادی برخوردار است

قطعا اگر در مشاوره پیش از ازدواج شرکت کنید، قبل از اینکه هر منفعتی برای شما به وجود بیاید، حداقل از بروز اتفاقات منفی و ناخواسته در آینده جلوگیری خواهید کرد که همین اتفاقات چه بسیار زندگی هایی را نابود نکرده و چه بسیار افرادی را به مرز خودکشی نرسانده اند!

شرکت در کلاس های مشاوره پیش از ازدواج

با شرکت در کلاس های مشاوره قبل از ازدواج و تشکیل زندگی مشترک، شما و همسرتان می توانید شناخت بهتری از یکدیگر پیدا کنید. حتما برای شما هم پیش آمده که قبل از اینکه بخواهید ازدواج کنید، میبینید که شخصی قصد ازدواج دارد و به هیچ مسئله ای توجه نمی کند و تنها قصدش این است که با شخص مورد نظر زندگی مشترک خود را آغاز نماید. اتفاق جالب اینجاست که بعد از گذشت چند ماه همین افرادی که با علاقه و اشتیاق به سمت محضر ازدواج برای عقد رسمی می رفتند، اکنون به قدری از یکدیگر تنفر دارند که حتی مراحل طلاق را هم بدون یکدیگر طی خواهند کرد.

این مسئله  وقتی نمود پیدا می کند که شما تنها ذوق و اشتیاق خود را مد نظر قرار دهید و از منطق در این راه استفاده نکنید. مشاوره پیش از ازدواج به شما کمک خواهد کرد که علاوه بر عشق و اشتیاقی که برای تشکیل رابطه دارید، از منطق هم استفاده کنید تا مبادا زندگی مشترکتان به سمت نابودی کشیده شود.

مشاوره پیش از ازدواج به شما در گرفتن تصمیم منطقی کمک خواهد کرد

کلاس های مشاوره پیش از ازدواج چگونه است؟

خیلی ها این سوال را ممکن است داشته باشند که دقیقا محتوای مشاوره پیش از ازدواج چیست و در این کلاس ها دقیقا چه چیزی قرار است عنوان شود که در زیر ما بخش های مختلف کلاس های مشاوره قبل از ازدواج را برایتان بررسی خواهیم کرد.

مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج

مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج یکی از بخش های همین مشاوره ها و گفتگوهایی است که با زوجین صورت می گیرد. معمولا زوجین خود می توانند برای این مشاوره وقت بگیرند و در مورد آن با مشاور مربوطه به بحث و گفتگو بپردازند. مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج به شما کمک خواهد کرد که در مورد سلامت کودکی که قرار است از طریق شما و همسرتان به دنیا بیاید اطمینان پیدا کنید.

در واقع یکی از مهمترین هدف های تشکیل رابطه و زندگی مشترک زوجین این است که آنها دارای فرزند شوند و مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج به آنها کمک می کند که اگر احیاناً قرار باشد فرزند آنها با مشکلی خاص متولد شود، از آن اطلاع یابند و جلوی آن را بگیرند.

مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج برای کسانی که ازدواج فامیلی دارند از اهمیت زیادی برخوردار است! چرا که در ازدواج های فامیلی اغلب این اتفاق می افتد که به واسطه ی همین مشاوره ها، می توان متوجه آن شد و از آن جلوگیری کرد. به شما پیشنهاد می کنیم که حتما به کلاس های مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج بروید! حتی اگر قصد رفتن به کلاس های دیگر را ندارید، این کلاس به نوعی الزامی است و تنها آینده خودتان مورد بحث نیست؛ بلکه پای آینده فرزندتان هم در میان است.پرسشنامه مشاوره قبل از ازدواج

روانشناس و مشاور با ارائه پرسشنامه مشاوره قبل از ازدواج شناخت بهتری از شما و همسرتان می یابد و می تواند تشخیص بهتری در این زمینه دهد که آیا شما تفاهم لازم با همسرتان را دارید یا خیر. در واقع هدف از پرسشنامه مشاوره پیش از ازدواج پیدا نمودن ویژگی های شخصیتی است که شما چه خودآگاه و چه ناخودآگاه قصد پنهان کردنشان را دارید که مشاور با بررسی این پرسشنامه از آن ویژگی شخصیتی مطلع می شود و به شما در این زمینه کمک می کند.

عده ای فکر می کنند که پرسشنامه مشاوره قبل از ازدواج اهمیت چندانی ندارد و حتی سوالات موجود در آن را نخوانده علامت زده و از آن میگذرند که این بسیار اشتباه است و اگر قصد دارید که با انجام چنین کاری مشاوره قبل از ازدواج را بگذرانید، پیشنهاد می کنیم که اصلا وارد این کلاس ها و مشاوره ها نشوید و وقت خود و روانشناس تان را نگیرید.

مشاوره پیش از ازدواج در مورد مسائل جنسی

مسائل جنسی بخش عظیمی از ازدواج را شکل می دهد. زوجین باید به رضایت نسبتاً کاملی در مورد مسائل جنسی نسبت به یکدیگر برسند که بتوانند وارد رابطه شوند در غیر اینصورت ممکن است خیلی زود رابطه آنها با اختلال روبرو شود. کلاس های مشاوره پیش از ازدواج در رابطه با مسائل جنسی موشکافی هایی را برایتان انجام خواهد داد و به این واسطه متوجه می شوید که آیا شما از نظر جنسی با همسرتان تفاهم دارید یا خیر.

پزشکی...
ما را در سایت پزشکی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : شیدا peezeshkii بازدید : 144 تاريخ : دوشنبه 10 خرداد 1400 ساعت: 16:18

مشاوره پیش از ازدواج یکی از کارهای ضروری محسوب می شود که همه افراد باید آن را انجام بدهند تا به این شکل بتوانند انتخاب درست تری داشته باشند.

اهمیت مشاوره ازدواج

در دورهٔ مدرن، با توجه به پیچیدگی روابط و حذف تدریجی ازدواج‌های سنتی، روزبه‌روز نیاز به مشاوره ازدواج یا در واقع مشاوره پیش از ازدواج بیشتر احساس می‌شود.

مشاوره ازدواج به دو صورت وجود دارد:

1- مشاوره‌های آموزشی: مشاورهٔ پیش از ازدواج معمولاً به صورت دونفره و فقط در حضور هر دو طرف انجام می‌شود.

2- آموزش پیش از ازدواج. این آموزش‌ها معمولاً به صورت گروهی انجام می‌پذیرد و نیاز نیست کسانی که در آن شرکت می‌کنند حتماً در دوران نامزدی به سر برند.

در ادامه به تفصیل به هر دو روش مشاوره ازدواج می‌پردازیم. البته بعضی از مراکز مشاوره ازدواج هر دو این خدمات را در یک بسته ارائه می‌دهند.

مشاوره ازدواج: آموزش پیش از ازدواج

در مملکت ما خیلی‌ها باور ندارند ازدواج هم نیاز به آموزش داشته باشد. آن‌ها با غرور سرشان را بالا می‌گیرند و می‌گویند، همین طور که پدر و مادرمان با هم زندگی کردند ما هم با یک نفر دیگر زندگی می‌کنیم؛ اما مشکل دقیقا از همین جا شروع می‌شود. این که زندگی الان با زندگی پدر و مادرهایمان فرق کرده است. شاید اگر دورهٔ پدر و مادرهایمان هم سیستمی وجود داشت که به آن‌ها مشاوره ازدواج و آموزش‌های لازم پیش از ازدواج را می‌داد، بدشان نمی‌آمد آن را انجام دهند.

شما هرچقدر هم که فکر کنید بهترین مرد یا زن روی کره زمین را پیدا کرده اید، بازهم به دلیل هیجانات ناشی از علاقه زیاد ممکن است دچار خطا شوید و تصمیم اشتباهی بگیرید. مشاوره قبل ازدواج، همین دوراهی ها و چاله هایی را که ممکن است در آن بیفتید و خود و طرف مقابلتان را بدبخت کنید، برایتان مشخص می کند.

چه چیزی باید آموزش دیده شود؟

اما آیا واقعا آموزش پیش از ازدواج، همان یک ساعت سخنرانی است که برای مجوز عقد است و بعد از آزمایش خون در آن شلوغی ماست‌مالی می‌شود؟ مسلماً نه.  تحقیق‌ها نشان می‌دهد شش‌ماه یا یک‌سال قبل از ازدواج بهترین موقع آموزش قبل از ازدواج است.

در این کلاس‌ها بهتر است فرد یاد بگیرد که: قبل از ازدواج بهترین موقع آموزش قبل از ازدواج است.

در این کلاس‌ها بهتر است فرد یاد بگیرد که:

۱. خودش را بشناسد

انسان تا خودش را نشناسد چه طور می‌تواند برای زندگی‌اش شریک بگیرد؟ به قول روان‌شناس‌ها خودشناسی مقدمهٔ همهٔ مهارت‌های زندگی است. البته خودشناسی حتماً به این معنا نیست که آدم ویژگی‌های مثبت خودش را بشناسد. هم ویژگی‌های منفی و هم ویژگی‌های مثبت باید تأکید شود. مثلاً سرسختی روان‌شناختی، عزت نفس و توافق‌پذیری سه ویژگی مثبت هستند و فرد را به طرف ازدواجی موفق سوق می‌دهند. در مقابل مشکلات روانی مثل افسردگی، اضطراب یا وسواس نقاطی منفی هستند که آدم باید دربارهٔ خودش بداند و در حل آن‌ها بکوشد؛ وگرنه زندگی مشترکش با مشکلاتی روبرو خواهد شد.

۲. از عادت‌های غلط دست بکشد

در این کلاس‌ها باید آموخت، از زندگی با والدین چیزهای خوب را بیرون کشید و عادتهای بد را کنار گذاشت. قرار است ما یک زندگی جدید با یک آدم جدید را تجربه کنیم و اشتباهات والدین هیچ کمکی به ما در حل مشکلاتمان نمی‌کنند؛ البته عادت‌های غلط فقط از خانهٔ پدری نمی‌آیند. زندگی مجردی در خانهٔ پدری یا خوابگاه هم می‌توانند عادت‌های خیلی بدی به وجود بیاورند که می‌توانند برای زندگی زیر یک سقف مشکل‌ساز شوند. کلاس‌های آموزش پیش از ازدواج باید روی این عادت‌های غلط و رفعشان تأکید کند.

۳. انتظارات از زندگی زناشویی واقع‌بینانه شود

همان طور که در بخش اول هم توضیح داده شد، در آموزش پیش از ازدواج باید تفکرات قالبی دربارهٔ ازدواج کنار گذاشته و به فرد آموزش داده شود که نگاه واقع‌بینانه‌تری به زندگی زناشویی داشته باشد. متأسفانه بسیاری از ما دربارهٔ ازدواج افسانه‌هایی در ذهن خودمان ساخته‌ایم که کاملاً غلط هستند و باید آن‌ها را اصلاح کرد. کسی که آموزش پیش از ازدواج را بر عهده دارد، درواقع سفیری است آگاه که از دنیای متاهل‌ها آمده است و ما را از واقعیت‌های آن سوی شب عروسی آگاه می‌کند.

۴. مهارت‌های ارتباطی آموخته شود

مهارت‌های زندگی، مخصوصاً مهارت‌هایی که بیشتر با زندگی دونفره در ارتباط است، مثلا مهارت گوش‌دادن، مهارت حل اختلاف یا مهارت درست‌درخواست‌کردن، چیزهای بسیارمهمی است که در کلاس‌های آموزش پیش از ازدواج آموخته می‌شود. مهارت گوش‌دادن به زوجین می‌آموزد، چگونه فعالانه به حرف‌های همسرشان گوش دهند، طوری که همسرشان واقعاً احساس کند شنیده می‌شود. مهارت حل اختلاف چگونه دعواکردن با همسر را به ما می‌آموزد. این مهارت به ما می‌آموزد در دعوا با همسر از چه چیزهایی اجتناب کنیم و کدام کارها را انجام دهیم. ضمن این که روی فیصله‌دادن به دعوا هم در این مهارت تأکید می‌شود. مهارت درست درخواست‌کردن می‌تواند کمک کند بیاموزیم، چگونه چیزی را که می خواهیم، طوری با همسرمان مطرح کنیم که هم مهربانانه باشد و هم قاطعانه.

۵. تفاوت‌های زن و مرد آموخته می‌شود

مشاوره ازدواج، مشاوره زندگی مشترک با کسی است که با شما فرق‌هایی دارد. از چیزهای بسیارمهمی که در کلاس‌های آموزش خانواده تأکید می‌شود این است که زن و مرد با هم تفاوت‌هایی دارند که فهم این تفاوت‌ها در زندگی زناشویی ضروری است. مخصوصاً در جامعهٔ ما که هم مردان و هم زنان قبل از ازدواج محدودیت‌های زیادی برای شناخت جنس مخالفشان دارند. از جمله این تفاوت‌ها می‌توان به تفاوت زن و مرد در جهان‌بینی، در مقابله با استرس، در عاطفی‌بودن، در نگاه به رابطهٔ جنسی و در کلی‌نگری و جزئی‌نگری اشاره کرد.

پزشکی...
ما را در سایت پزشکی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : شیدا peezeshkii بازدید : 149 تاريخ : چهارشنبه 5 خرداد 1400 ساعت: 4:49

روانشناسی کودک و اهمیت آن

یکی از مهم ترین فاکتورهایی که هر والدینی باید آن را رعایت کنند ، این است که کودک شناسی خوبی داشته باشند . البته با بزرگ کردن فرزند می توان به ابعاد مختلف شخصیتی او پی برد .

باید یاد بگیریم که نگاه کودک به دنیای اطراف خود چیست و چگونه مهارت های جدید را به او بیاموزیم ، با احساسات او آشنا شویم و تغییراتی که ممکن است در طول زندگی داشته باشد را مشاهده کنیم که همگی زیر شاخه روانشناسی کودک هستند .

همزمان با بزرگ شدن کودک او در مرحله های پیشرفت کردن قرار می گیرد . محیط ، ژنتیک ، عناصر فرهنگی می تواند روی شخصیت کودک تا حد زیادی تاثیرگزار باشد و البته که سخت است مسیر پیش رو را برای کودکان توضیح دهیم و احساسات آن ها را آنالیز کنیم . دقیقا همینجاست که روانشناسی کودک به کمک شما می آید و اطلاعات ارزشمندی را در اختیار تان قرار می دهد .

روانشناسی کودک چیست ؟

چنانچه در نمناک گفته ایم روانشناسی کودک مطالعه بر روی عملکرد های خودآگاه و ناخود آگاه کودک می باشد که روانشناسان کودک چگونگی تعامل کودک را با والدین ، خودشان و جهان اطراف بررسی می کنند تا پیشرفت و رشد ذهنی آن ها را متوجه شوند

چرا روانشناسی کودک اهمیت دارد ؟ اهداف روانشناسی کودک چیست ؟

هرکس دوست دارد که رشد سالم را در کودک خود مشاهده کند اما گاهی اوقات نمی توان طبیعی بودن و یا غیر طبیعی بودن رفتار کودک را متوجه شد و روانشناسان کودک به ما کمک می کنند تا این تفاوت را بفهمیم .

فهم الگو های رفتاری طبیعی و غیر طبیعی کودک به والدین کمک می کند تا ارتباط برقرار کردن بهتر، یاد دادن بهتر مسائل برای مدیریت احساسات آن ها را بفهمند و به پیشرفت بیشتر کودک خود در مراحل مختلف زندگی کمک کنند .

روانشناسان همچنین ریشه رفتارهای غیر طبیعی کودک را نیز پیدا می کنند و به آن ها کمک می کنند که با این مشکلات مبارزه کنند. آن ها همچنین به پیشگیری ، ارزیابی و تشخیص مشکلاتی مثل اوتیسم می پردازند رشد فیزیک

رشد فیزیکی در کودکان معمولا طی پدیده های ترتیبی رخ می دهند و کودکان اول یاد می گیرند که چگونه سر خود را بالا ببرند ، خود را بچرخانند ، راه بروند و بدوند که روانشناس نیز طی بررسی ویژگی های رفتاری ، علائم فیزیکی و جسمی کودک خود را نیز بررسی می کند تا موارد غیر طبیعی را در او تشخیص دهد و تاخیر در رشد کردن در قسمتی از بدن او می تواند نشان دهنده مشکلاتی باشد که ممکن است روی روان او تاثیر بگذارد .

رشد ذهنی

نظریه های مختلفی در مورد رشد ذهنی کودک وجود دارد که در طی سال ها دچار تغییر و تحولات زیادی شده است و اکنون همه ما می دانیم که کودکان تازه متولد شده از محیط اطراف خود آگاه هستند و نسبت به آن نیز علاقه و هیجان دارند، حتی قبل از این که زبان باز کنند .

رشد ذهنی به پروسه یادگیری و فکری کودک برمی گردد که این رشد شامل مشاهده کردن ، فهم دنیای اطراف ، یادگیری زبان ، حافظه ، تصمیم گیری ، حل مشکل ، چگونگی استفاده از قدرت تجسم و چگونگی استفاده از منطق و استدلال می باشد که تمام این فاکتورها از ژنتیک و محیط به کودک می رسد .

رشد احساسی

رشد احساسی و اجتماعی کودک تا حد زیادی در هم گره خورده است ، رشد عاطفی به چگونگی احساس کودک ، فهم او در مورد احساسات و ابراز آن ها برمی گردد . رشد عاطفی از کودکان بسیار کوچک آغاز می شود که غالبا احساساتی مثل ترس ، لذت ، خشم و ناراحتی را نشان می دهند

همزان با بزرگ شدن کودک احساسات آن ها نیز پیچیده تر می شود و احساساتی مثل اعتماد بنفس ، امیدواری ، گناه و غرور در آن ها پدیدار می شود و رشد احساسی همچنین توانایی کودک را برای احساس و فهم عواطف دیگران شامل می شود که یادگیری تنظیم این احساسات برای بعضی از کودکان سخت است که در این مرحله روانشناس و یا فهم روانشناسی کودک کمک بسیار زیادی می کند

رشد احساسی همچنین می تواند تا حد زیادی رشد اجتماعی کودک را نیز نشان دهد و رشد احساسی کودک روی برخورد آن ها با دیگران نیز تاثیرگزار است و رشد اجتماعی در مورد این است که کودک چگونه ارزش ها ، آگاهی و مهارت های اجتماعی را در برابر افراد دیگر انجام می دهند .

پزشکی...
ما را در سایت پزشکی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : شیدا peezeshkii بازدید : 142 تاريخ : دوشنبه 3 خرداد 1400 ساعت: 23:05